OTP Országos Egészségpénztár

KISOKOS (rövid, összefoglaló jellegű tájékoztató a legfontosabb tudnivalókról)

 

Tisztelt Pénztártagok!

 

A Postás Egészségpénztár 2012. október 1-jével beolvadt az OTP Országos Egészségpénztárba. Az alábbiakban közöljük a beolvadással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, melyekre a pénztártagoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk. Kérjük, figyelmesen olvassa át az információkat annak érdekében, hogy az átállás az Ön számára is problémamentesen mehessen végbe.
A pénztártagok a Postás Egészségpénztár által nyilvántartott levelezési címükre legkésőbb 2012. október 31-ig ingyenesen megkapták a 3 évig érvényes OTP Cafeteria kártyát, melyet használat előtt aktiválni kell.
Az OTP Országos Egészségpénztár a Postás Egészségpénztár jogutódja, ezért a pénztártagok személyes és egyéb (pl. orvosi javaslat) adatai, valamint egyéni számlájuk forgalma átkerül az OTP Országos Egészségpénztár nyilvántartási rendszerébe. A pénztártagok által október 1-jét megelőzően beküldött, de még ki nem fizetett számlák szintén átadásra kerültek az OTP Országos Egészségpénztárnak, ahol a kifizetések a fedezet rendelkezésre állásának függvényében megtörténnek. A beolvadásra tekintettel a 2012. szeptember 30-án a Postás Egészségpénztárban elérhető egyenleg teljes egészében (mindenféle adó, egyéb közteher vagy költség levonása nélkül, 100%-os mértékben) átkerült a pénztártagok OTP Országos Egészségpénztárnál vezetett új számlájára.

 

2012. OKTÓBER 1. UTÁNI SZABÁLYOK

 

Befizetés egységszámlára

Név mellett tagkód vagy adószám feltüntetésével – banki átutalással, csekken, vagy beszedési megbízással teljesítheti. *** A tagok új tagkódot kapnak, melyek a korábban a Postás Egészségpénztárnál használt tagkódból kerülnek kialakításra akként, hogy két betű (EP) és négy szám (1280) kerül elé (pl. a Postás EP tagkódból: 12345, OTP EP tagkódként EP128112345 lesz). *** Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11703006-20411440 *** Százezer forint éves befizetésig a pénztártag számláján a befizetett összeg 92%-a, 100 001,- Ft éves befizetés feletti összegnek már a 93%-a kerül a tag egyéni egészségszámláján jóváírásra.

Fizetés egészségkártyával

Az OTP Cafeteria kártyát elfogadó üzletek listáját megtalálja a www.otpegeszsegpenztar.hu weboldal „Partnerkereső” régiójában. Annak érdekében, hogy a korábbi Postás Egészségpénztár tagjai a beolvadás folyamatából minél kevesebbet érzékeljenek, az OTP Országos Egészségpénztár kezdeményezte a szerződések megkötését azokkal a szolgáltató partnerekkel, akikkel korábban nem volt szerződése kártya elfogadására, vagy szolgáltatás nyújtására.

Készpénzfizetési számla elszámolása

A számlán a következő adatokat kell szerepeltetni: 1051 OTP Országos Egészségpénztár, Budapest, Mérleg u. 4., a pénztártag nevét és azonosítóját (okiratszám/kártyaszám, adóazonosító jel vagy cím), ha kedvezményezett veszi igénybe a szolgáltatást, akkor a kedvezményezett nevét és TAJ számát.
A fentieken túlmenően a számlákon szerepelnie kell mind a termékek, mind a szolgáltatások pontos meg-nevezésének. Egészségügyi szolgáltatás igénybe vétele esetén a konkrét szolgáltatás feltüntetése is szükséges.

Egyenleg-lekérdezés

OTP Cafeteria-vonal (06-1/366-6555) OTP Egészségpénztár szolgáltatásai (2-es gomb) menüpontján belül a 4-es ponton keresztül, vagy a Pénztár honlapjának (www.otppenztarak.hu) egyenleglekérdezőjében. Az azonosításhoz az OTP Cafeteria-kártya számának utolsó 10 számjegye és TeleKódja szükséges.
A teljes körű működés a volt Postás Egészségpénztár tagjai számára november 1-től (a törzs- és a forgalmi adatok átvétele után) garantált.

Számlaforgalom követése

Az egyenleg lekérdezésén túl a számlaforgalom is figyelemmel kísérhető: https://services.otpnyugdij.hu/otpep/auth.php
Előtte viszont regisztrálni szükséges néhány személyes adat (okiratszám, adóazonosító jel, születési dátum, e-mail) megadásával. Ezt követően a pénztár megküldi az aktiváláshoz szükséges információkat elektronikus levélben. A kapott utasítás szerint szükséges végrehajtani az aktiválást. Sikeres aktiválás után a megküldött jelszó ismeretében megtekinthető a számlaforgalom. A tagsági okiratszám: EP + 1280 + a Postás Egészségpénztárnál kapott tagkód öt karakterre kiegészítve (pl. 703 tagkód 00703).

 

Elérhetőségek

Honlapok:
www.otpegeszsegpenztar.hu,
www.egeszsegprogram.hu,
www.facebook.com/otpep

Postás Tagozat oldala:
www.otppenztarak.hu/hu/postas_tagozat.html

Székhely és személyes ügyfélszolgálat: 1051 Budapest, Mérleg u. 4.
Levelezési cím: 1369 Budapest 5, Pf. 362.
Telefonos ügyfélszolgálat: 06 (1) 429-7400
OTP Cafeteria-vonal (egyenleg-lekérdezés): 06 (1) 366-6555
Telefax: 06 (1) 429-7478
E-mail: info@otppenztarak.hu

Belépési nyilatkozat

Az alábbi linken töltheti le a belépési nyilatkozatot: