A bértárgyalás folyamatban van

Még NEM tartjuk időszerűnek a demonstrációt!

A Postás Szakszervezet és a MAPÉSZ tárgyalásban van a Magyar Posta menedzsmentjével.

Többszöri egyeztetés eredményeképpen a hároméves megállapodás kereteiben már született részmegállapodás, de a 2 %-os alapbér emelés mértékétől a munkáltató részéről a tulajdonosi hozzájárulás hiánya miatt nem történt elmozdulás.

Születhetett volna már bérmegállapodás, ha elfogadjuk a munkáltató alapbérfejlesztésre tett el nem fogadható ajánlatát! Ezt NEM tettük meg!

A Postás Szakszervezet azért nem vesz részt a 2023. március 4-i demonstráció szervezésében, mert ezt a szakszervezeti nyomás gyakorló eszközünket arra az esetre tartogatjuk, ha a munkáltató megteszi az új bérajánlatát a 2 %-ról való elmozdulásról, és a javasolt százalékos mérték nem lesz elfogadható a tagságunk számára.

A célunk, hogy elérjük a tagság elvárása alapján azt a %-os mértéket, amely kezelni tudja a postások jelenlegi jövedelemhelyzetét.

A tárgyalási folyamat felgyorsítása érdekében levelet írtunk Nagy Márton miniszter úrnak, amelyre várjuk válaszát.

Az 50 000 Ft március 3-i, előrehozott kifizetéséről aláírt részmegállapodás annak érdekében született, hogy ezt az időszakot át tudjuk vészelni, egyúttal a februári és márciusi plusz kifizetésekkel javítani tudjunk a postások anyagi helyzetén.

Megállapodtunk arról is, hogy a további 50 000 Ft előrehozott kifizetéséről egyeztetünk, ha még márciusban sem lenne bérmegállapodás. Rögzítettük azt is, hogy októberben új egyeztetést tartunk, hogy az év végi kifizetés se maradjon el.

Budapest, 2023. február 27.

Postás Szakszervezet
elnökség