Találkozzunk minél többen az országjáró tagtoborzásainkon!

Nekünk fontosak vagytok és figyelünk rátok! Mi is postások vagyunk, így pontosan értjük a problémáitokat. Tudjuk, hogy milyen postás fizetésből megélni, milyen körülmények között dolgozunk. Az a feladatunk, hogy a tagság jelzéseit és elvárásait tolmácsoljuk a munkáltatónak. Érveljünk, egyeztessünk, tárgyaljunk, és a lehetőségeket mérlegelve megállapodást kössünk velük benneteket képviselve. Éppen ezért elnökségünk nagyon fontosnak tartja, hogy személyesen is találkozzon veletek, jelenlegi és jövőbeli tagjainkkal. Személyesen beszéljünk a gondjaitokról, és elsőkézből ismerjétek meg ti is a Postás Szakszervezet munkáját. Ezeknek a találkozóknak az a célja, hogy jobban megértsétek a szakszervezetünk működését, szerepét, erejét, és minél többen csatlakozzatok hozzánk. Jó lenne, ha nem mindig csak a végeredményt látnátok, hanem az odáig vezető utat is, és főleg azt, hogy milyen mozgásterünk van, mit, miért teszünk az érdeketekben.
A szakszervezeti vezetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen keretek között, milyen reális célokért, milyen eszközökkel érdemes küzdeni. Azzal, hogy a jogos elvárásokat hogyan lehet közelíteni a lehetőségekhez. Szeretnénk, ha ezt a tagság is látná és megértené.

Senki nem tud magának egyedül béremelést kivívni vagy jobb munkakörülményeket teremteni. A munkáltatónak kizárólag a reprezentatív szakszervezetekkel kell tárgyalnia, hogy velük kollektív szerződés erejű megállapodást kössön. Jelenleg ennek a feltételnek egyedül a Postás Szakszervezet felel meg. Erőnk pedig akkor tud növekedni, ha többen álltok mögöttünk. A bérek és juttatások emelését csak együtt tudjuk kiharcolni. És azt is fontos tudnotok, hogy nem egy vagy két szakszervezeti vezető állapodik meg a munkáltatóval, hanem mindig a tagság, mert a megállapodások aláírására mindig a tagok által választott testület ad felhatalmazást. Ha pedig nem jön létre megállapodás, a munkáltató nyugodtan végrehajthatja az elképzeléseit az érdekképviseleti javaslatok figyelembevétele nélkül vagy akár visszaléphet a kiinduló ponton tett ajánlatára is.

És hogy mi szól még a Postás Szakszervezet mellett? Például az, hogy a legnagyobb postai szakszervezet vagyunk, szakmai tagozatokkal és nemzetközi beágyazottsággal, így velünk a világ több mint 2,5 millió szervezett postai munkavállalójának közösségébe léphettek be. Ne feledjétek: egységben az erő! Aztán azon kívül, hogy mi vagyunk jogosultak rá, hogy a munkálatóval tárgyaljunk és képviseljük az érdekeiteket, kiállunk értetek és igyekszünk a tagjainknak kedvezményeket is biztosítani. A tagsági kártyával sok helyen jutányosabban tudtok vásárolni, rendkívüli élethelyzetben anyagi támogatást és ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtunk, segítünk, hogy a tagokra megkötött biztosítás után mielőbb megkapjátok a megítélt kártérítést. Szervezünk kirándulásokat, sport-, gyermek- és családi napokat, horgászversenyeket és kedvezményes nyaralási lehetőséget is biztosítunk.

Az országjárásunk keretében személyesen is találkozhattok velünk. Ezek a találkozók két részből állnak: még munkakezdés előtt (betartva a vonatkozó szabályokat) elnökségünk 20 percben bemutatja a Postás Szakszervezetet. Délután pedig egy sokkal kötetlenebb beszélgetésre invitálunk benneteket egy postán kívüli helyszínre, ahol bárki nyíltan kérdezhet, megoszthatja velünk gondolatait, javaslatait. Sok helyen jártunk már, és nagyon hasznosak voltak ezek a beszélgetések. Amellett, hogy sikerült tisztáznunk pár kérdést, csatlakoztak hozzánk új tagok, és jöttek felvetések és nagyon jó ötletek is tőletek. Volt olyan is, hogy egy problémára a munkáltatóval folytatott egyeztetés után gyorsabb megoldás született, mert a tőletek kapott információk hatásosan erősítették azt az érvrendszert, amit a tárgyalások során bevetettünk. Tudnotok kell, hogy akik a teljes postás társadalom érdekében tagságukkal fenntartják a szakszervezetet, ezzel a vállalásukkal az érdekvédelmi munkára adnak lehetőséget, amiért minden régi és új tagunknak köszönettel tartozik minden postai dolgozó!

Mi a magunk részéről egy aprósággal, egy nyereményjátékkal is szeretnénk ösztönözni, hogy minél többen csatlakozzatok hozzánk, ezért régi és új tagjainknak tombolát hirdettünk.
A júliusi sorsoláson egy kávéfőző, egy okosóra és egy melegszendvicssütő talált gazdára, amelyeket pécsi, debreceni és budapesti területünkhöz tartozó, szerencsés kollégáink nyertek meg. Popovics Attiláné 22 éve hűséges szakszervezeti tag, Kecskésné Makrai Lívia pedig a mindennapokhoz kapott segítséget emelte ki a tagsága kapcsán. Gratulálunk nekik!

A képeken a három közül két nyertes: Kecskésné Makrai Lívia és Popovics Attiláné.

A következő sorsolás pedig december elején lesz, és bárki részt vehet rajta, aki a sorsolás időpontjában, illetve a nyereménytárgy átadásakor aktív postai munkavállaló és a Postás Szakszervezet tagja.

Találkozzunk, beszélgessünk, csatlakozzatok hozzánk! Tagként neked is van ráhatásod a szakszervezet működésére, tudod formálni, alakítani a céljainkat és erősíteni azok elérését!
A Postás Szakszervezettel mindenhogyan csak nyertek!

Hívjatok, hogy hol látnátok bennünket szívesen, mi pedig egyeztetünk és megyünk!

 

Belépési nyilatkozat

Az alábbi linken töltheti le a belépési nyilatkozatot: