Tagtoborzó találkozókat tart a Postás Szakszervezet

Elnökségünk nagyon fontosnak tartja, hogy személyesen is találkozzon a munkatársakkal, beszéljen a gondjaitokról, és persze a Szakszervezet feladatáról, munkájáról. A találkozók célja, hogy a dolgozók megismerjék és jobban megértsék a szakszervezetünk működését, szerepét, erejét, és minél többen csatlakozzatok hozzánk. Fontos, hogy ne csak a végeredményt lássátok, hanem az odáig vezető utat, és főleg azt, hogy milyen mozgásterünk van, mit, miért teszünk az érdeketekben. Ezek a találkozók más szempontból is jelentősek, az Elnökség számára is fontos, hogy a kötetlen, őszinte beszélgetéseken megtudja, mi foglalkoztatja jelenleg leginkább a munkatársakat, mit várnak a szakszervezettől mind csapat, mind egyéni szinten.

Az országjáró beszélgetéseink éppen egy évvel ezelőtt, 2022 júniusában kezdődtek. Ebben az évben öt nagyvárosban, Tatabányán, Miskolcon, Nyíregyházán, Kecskeméten és a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban szerveztünk találkozót a postai dolgozókkal. 2023-ban folytatódott a sorozat: Budapest / Újpest, Békéscsaba, Cegléd után az idei eddigi utolsó állomásunk május második felében Salgótarján volt.
A találkozók, amelyeken a Postás Szakszervezet teljes Elnöksége részt vesz, két részből épülnek fel. Az esemény reggel, munkakezdés előtt kezdődik, amikor nagyon röviden, 20 percben bemutatjuk a Szakszervezet feladatát és szerepét. Hogy mire elé ez a 20 perc? Arra, hogy rávilágítsunk a szakszervezet valódi erejére, az „én” és „mi” közötti különbségre, hogy míg egyedül senki nem tud érvényt szerezni az akaratának, addig az egységes fellépés már olyan erőt képvisel, amit a munkáltató nem hagyhat figyelmen kívül. Sokszor szembesülünk azzal, hogy a munkatársak a munkáltatóval szembeni elégedetlenséget irányítják a szakszervezet felé. Ezeket az érzéseket szeretnénk a megfelelő mederbe terelni, és meggyőzni Benneteket arról, hogy csak közösen érhetünk el eredményeket a munkáltatónál. Az idő rövidsége miatt munkaidő előtt nincs lehetőség a felmerülő kérdések megválaszolására, ezért is van a második, sokkal kötetlenebb rész, amely munkaidő után, 14 órától kezdődik.
A délutáni beszélgetés helyszínének mindig egy a helyi Postához közeli kávézót választunk, hiszen tudjuk, egy kellemes, munkahelyen kívüli környezetben könnyebb megnyílni.
Erre az eseményre már az igazán érdeklődő munkatársak jönnek el, ez néha csak pár fő, de volt, ahol 15-en is részt vettek – fiatalok, idősebbek vegyesen. A 17 óráig tartó beszélgetés az Elnökség számára is nagyon hasznos. Nyilván vannak olyan központi témák, amik mindenkit foglalkoztatnak: bér, ösztönző, munkaidő-beosztás, létszám, de a háromórás beszélgetés során számos új elem, sőt ötlet, javaslat is felmerül. Az egyik legnagyobb eredménynek azt tartjuk, hogy a nyitott, őszinte beszélgetések során nagyon sok félreértést, tévhitet sikerül
eloszlatnunk, és talán ez adja az utolsó lökést ahhoz, hogy minél többen belépjetek a sorainkba. A roadshow állomásain erre az elmúlt egy évben számos példa is volt.
Természetesen a szakszervezett által kivívott bérek és juttatások mindenkire vonatkoznak, de ha a szakszervezet mögött nem állnak tömegek, nem lesz komolyan vehető tárgyaló pozíciója sem. Ezért fontos, hogy belépjetek, és együtt erőt képviseljünk!

Tagtoborzó turnénkat 2023 második félévében is folytatjuk, jelezzétek a területi titkároknál, hogyhol látnátok bennünket szívesen!

Belépési nyilatkozat

Az alábbi linken töltheti le a belépési nyilatkozatot: