Az idei strandszezonban is áremelkedéssel fognak találkozni a nyaralók. Az általunk megkérdezett cukrász és vendéglátós ipartestületi szakemberek megjegyezték, hogy természetesen nagy árkülönbségek tapasztalhatók majd a nyaralóhelyek éttermi-, büfé- és cukrász árazásai között, de alapvetően valamennyi vállalkozó magasabb fogyasztói árakkal kénytelen majd fogadni a vendégeket. 300 forint alatti gombócárral már nem lehet például hosszútávon nyereségesen működtetni egy cukrászdát. Az átlagár itt 400 forint körül lehet. A cappuccino reális ára pedig 6-700 forint között van. A büféknél kevés esély van az 1000 forint alatti lángosra is a felkapott nyaralóhelyeken. Az éttermek már idén minimum 8, de van, ahol 10-15 százalékkal emelték az áraikat. Nagyon nem is tehetnek mást a többszörösére ugró energiaárak, és drasztikusan emelkedő alapanyagköltségeik miatt.