Kezdeményeztük a munkába járás költségtérítési szabályozásának felülvizsgálatát

A Magyar Posta életében bekövetkezett változások miatt egyre több kollégánk kényszerül arra, hogy gépkocsival járjon dolgozni. A 480 forintos üzemanyag ársapka megszüntetéséről szóló kormányzati rendelkezés tehát jelentős hatással van a postásokra is. Ezért levélben kerestük meg a munkáltatót, amiben azt kértük, hogy közösen gondoljuk újra a munkába járás költségtérítésének szabályozását.

 

Levelünkben felhívtuk a munkáltató figyelmét, hogy a folyamatos változás és szervezet átalakítás egyre több munkavállaló esetében megváltoztatja a munkába járási szokásokat és távolságokat.

 

A depók helyének kiválasztása, a bázis posta rendszere olyan helyzetet teremtett, hogy a munkavállalók nem tudnak tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyükre, így vállalták, hogy gépkocsival közlekednek.

 

Az a tény, hogy kénytelenek gépkocsival közlekedni, az üzemanyag ársapka ideje alatt is többletköltséget generált a munkatársak számára.  A jelen helyzet (ársapka eltörlése) szinte ellehetetleníti a munkatársak munkába járását.

 

Azt akarjuk elérni, hogy a munkahelyre való eljutással összefüggő többletköltség ne a munkavállalót, hanem a munkáltatót terhelje.

 

Budapest, 2022. december 16.

 

Postás Szakszervezet

Belépési nyilatkozat

Az alábbi linken töltheti le a belépési nyilatkozatot: