A Magyar Posta vezérigazgatója személyesen vette át a követeléseinket!

 

Tegnap a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében a 19 vármegyében és Budapesten dolgozó valamennyi postás képviseletében a dolgozók követelését kézbesítette 19 kézbesítő dr. Balczó Barnabás vezérigazgató úr és dr. Horváth Tamás vezérigazgató helyettes úr számára.

Vezérigazgató úr fontosnak tartotta, hogy személyesen találkozzon a munkatársakkal. A petíció átvétele mellett lehetőséget biztosított arra, hogy a megjelent munkatársakat meghallgassa és elmondja számukra a menedzsment céljait és törekvéseit.

Vezérigazgató úr elmondta, hogy a munkatársak elvárását megalapozottnak tartja, és azon dolgoznak, hogy a munkatársak megbecsülése a munkabérben is megmutatkozzon, de ezt olyan szabályozási környezetben kell megtegyék, amelyben a forrást állami támogatás nélkül kell előteremteni.

A munkatársak megbecsülése számukra a munkabéren felül is kiemelten fontos, amely a munkakörülmények javítása, ennek keretében a munkaruhák cseréjére is kiterjed. Elsőként a póló kerül megújításra, amelynek a tesztelésére kérte a demonstráción személyesen résztvevő munkatársakat.

A mielőbbi bérmegállapodás érdekében újabb elmozdulás történt a menedzsment részéről a felosztható bértömeg mértékében. A hároméves megállapodásban rögzített 2 % -ról a tárgyalások eredményeként, a törvényi kötelezettség okán megvalósult mintegy 2,9%-os bérfejlesztésen felül, további 10 %-os bértömeg növekedésének felosztásáról folytatódnak a tárgyalások.

A postások körében egyre nagyobb a türelmetlenség és az elvárás, ezért a mielőbbi bérmegállapodás érdekében folytatjuk az egyeztetést. Továbbra is azt képviseljük, hogy 2023. január 1-től visszamenőleges hatállyal valósuljon meg a bérfejlesztés és fontosnak tartjuk azt, hogy a régi dolgozók kiemelten kerüljenek elismerésre az alapbérben.

Folytatjuk az egyeztetést a felosztási elvek mielőbbi kialakítása és a megállapodás érdekében.

 

Postás Szakszervezet
Elnökség

Belépési nyilatkozat

Az alábbi linken töltheti le a belépési nyilatkozatot: